Kuhmon Kantolan puutuoteklusteri on näyttävästi esillä Finnbuild-messuilla Helsingin messukeskuksessa 12.-14.10.2016
4.10.2016

Kuhmon Kantolan puutuoteklusteri on näyttävästi esillä Finnbuild-messuilla Helsingin messukeskuksessa 12.-14.10.2016

Yhteisosastolla ovat mukana Woodpoliksen lisäksi Elementti Sampo Oy, Kuhmon AA-Puu Oy, Oy Crosslam Kuhmo Ltd, Oy Timber Frame Ltd sekä Timber Bros Oy. Yhteisosastolla nähdään mm. täysikokoinen CLT-rakenteinen tilaelementti, CLT-rakenteita, modernia hirsirakennetta sekä Woodpoliksen tuottama erikoispuurakenne messuseinämä Kuohu. Kuohun on suunnitellut Geometria Architecture Ltd, joka on erikoistunut algoritmiseen arkkitehtuuriin.

Elementti Sampo Oy on rakennusalan uusi ja innovatiivinen toimija, joka valmistaa massiivipuisia tila- ja tasoelementtejä kotimaisesta massiivipuusta. Elementti Sampo Oy tuo osastolle täysikokoisen tilaelementin.

Kuhmon AA-Puu Oy on yksityinen höyläämö joka on erikoistunut pintakäsiteltyihin ulkoverhoustuotteisiin. Tuotannosta suurin osa on pohja-, pinta- tai kuultokäsiteltyjä ulkoverhouksia. Kuhmon AA-Puu Oy toimittaa yhteisosaston lattiamateriaalit.

Oy Crosslam Kuhmo Ltd on Suomen ensimmäinen ristiinliimatun massiivipuu- eli CLT-levyn valmistaja ja toimittaja. Oy Crosslam Kuhmo Ltd on toimittanut CLT-levyt messuosaston tilaelementtiin.

Oy Timber Frame Ltd on Kuhmossa yli 20 vuotta toiminut hirsitalotehdas, jonka pääpaino on vientikaupassa. Yrityksen tuotteita ovat mm. hirsitalopaketit, lamellihirsi-, höylähirsi- ja pyöröhirsitalot. Oy Timber Frame Ltd esittelee messuosastolla passiivi- ja pystyhirsirakenteita.

Timber Bros Oy on puurakentamiseen erikoistunut kuhmolainen insinööritoimisto. Messuilla Timber Bros Oy:n toimitusjohtaja Antti Matikainen esittelee hsbcad puurakenteiden suunnitteluohjelmaa, jota yritys edustaa Suomessa.

Woodpoliksen osastolla esittelyssä RunkoPES ja CLT koulutuksessa -hanke, jossa rahoittajana Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR), Kainuun Ely-keskus.

Osastolla on päivittäin tietoiskuja puurakentamisesta:
11.00 Woodpolis
12.00 Elementti Sampo Oy
13.00 Oy Crosslam Kuhmo Ltd
14.00 Oy Timber Frame Ltd
Torstaina lisäksi:
15.00 Timber Bros Oy
16.00 Geometria, Toni Österlund

Yhteisosaston sijainti messuilla 7d21-1 – 7d21-6.