Laatulastu

Laatulastu – Puhtaasti Kainuusta!

Laatulastu on bakteeriton ja pölytön kuivike, TAATUSTI PUHDAS ja TERVEELLINEN kuivike kaikkiin eläinsuojiin.

Mikä tekee Laatulastusta ainutlaatuisen ja paremman?

Laatulastu ei synny höyläämöiden sivutuotteena vaan se on päätuotteemme ja kehitetty vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Laatulastu valmistetaan tuoreesta puusta ja se on taatusti puhdasta ja bakteeritonta. Tiedämme raaka-aineemme alkuperän yksittäiseen leimikkoon asti, sillä raaka-aine tulee tehtaallemme tuoreena pyöröpuuna.

Kuorimme puun, höyläämme sen kutterinlastuksi ja kuivatamme lastun välittömästi höyläyksen jälkeen yli 100:n asteen lämpötilassa. Kuivurimme läpi puhalletaan 30000m³ ilmaa tunnissa.

Kutteri paalataan heti kuivauksen jälkeen. Valmistusprosessi puun kuorinnasta paalaukseen asti kestää alle 30 minuuttia ja tuotantotapamme varmistaa sen, että kuivike on tasalaatuista, puhdasta ja lähes pölytöntä!

Mistä kaikki alkoi?

Ennen Laatulastun perustamista markkinoilla oli vain kuivikepurua, jota syntyy sahojen sivutuotteena. Sivutuotteena syntyvä kutteri höylätään aina keinokuivatusta sahatavarasta, joka on voinut olla säilytyksessä ulkovarastoissa ja avokatoksissa jo ennen höyläystä ja varsinkin höyläyksen jälkeen. Kutteria joudutaan myös usein siirtämään paikasta toiseen ennen paalaamista. Näin ollen kutterilastut ovat voineet tehdä pitkän matkan ennen kuin ne ehtivät paalipusseihin ja tällä matkalla ne ovat voineet kerätä itseensä bakteereja ja mikrobeja. Lisäksi ongelmana voi olla epätasalaatuisuus, vaihteleva kosteusprosentti sekä purun seassa oleva pöly.

Halumme oli löytää parempi ratkaisu ja näin syntyi Laatulastu!

Alusta asti tavoitteenamme oli tarjota asiakkaille puhdas ja turvallinen vaihtoehto perinteisten kuivikkeiden rinnalle. Loppukesästä 2014 ensimmäiset Laatulastumme paalattiin tehtaallamme Kuhmossa. Kehitimme kuiviketta syksyn 2014 aikana yhdessä loppukäyttäjien kanssa. Kokeilimme erilaisia lastukokoja ja kosteusprosenttia ja asiakkailta saadun palautteen perusteella muokkasimme linjastoamme useaan otteeseen.

Alkuvuodesta 2015 asti Laatulastu on ollut nykyisen mukaista. Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä ja uskomme nyt löytäneemme optimaalisen lastukoon ja kosteusprosentin niin että kuivike palvelee niin karja- kuin hevostilojen ja kanaloiden sekä sikaloiden tarpeita.

Tavoitteenamme on tyytyväiset ostajat ja ennenkaikkea tyytyväiset eläimet, koska eläinten hyvinvointi on meille sydämen asia. Haluamme tarjota parasta kuiviketta suomalaisille tiloille ja asiakkailta saatu palaute valaa uskoamme siihen, että Laatulastu on nyt markkinoiden paras kuivike!