b kuhmo

Kuhmon kaupunki

Kuhmon kaupunki

Kuhmo on vajaan 9000 asukkaan kaupunki Kainuun, Suomen ja Euroopan unionin itärajalla. Kaupunkioikeudet nyt 150-vuotias pitäjä sai vuonna 1986.

Kuhmo tunnetaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja erämaaluonnosta. Woodpolis (puurakentamisen koulutus- ja tuotekehityspalveluita tarjovava asiantuntijaorganisaatio) vie mekaanisen puualan yrityksiä eteenpäin. Villi luonto ja runsas kultturitarjonta houkuttelevat matkailijoita Kuhmoon.

Kuhmo on Suomen kärkeä uusiutuvan energian käytössä, primäärienergian kulutuksesta uusiutuvan osuus on 63 %

Kuhmon Kamarimusiikki on soinut jo vuosikymmenten ajan, jo 1970-luvulta alkaen. Kuhmo-talossa on vuoden aikana paljon kulttuuritarjontaa, yli 250 tapahtumaa vuodessa. Kuhmon Kamarimusiikin lisäksi merkittäviä tapahtumia ovat Sommelo, Hilpeä heinäkuu ja Kuhmon talvi.

Vartiuksen rajaliikenneasema Kuhmon ja Venäjän välillä kehittyy vauhdilla. 

Kuhmo haluaa olla Tonttujen kaupunki, sillä Suuren Tonttukirjan mukaan tontut vaelsivat Kuhmon Lentiiraan jo v. 500 jKr. Kuhmossa voi joulunaikaan tavata joulupukin joulukierroksilla.

Lue lisää osoitteessa: www.kuhmo.fi

 

Tapahtumakalenteri

nuoli vasen

PUUTUOTEKLUSTERI

Puutuoteteollisuuden ja Woodpolis puutuoteklusterialueen systemaattinen kehittäminen ovat Kuhmon kaupungin pitkäaikaisia tavoitteita.

Yritystoiminta on suuntautunut palvelemaan hyvin monipuolisesti rakentamisen tarpeita. Tuotteet ovat: sahatavara, CLT-levyt, taso- ja tilaelementit, hirsitalot, höylätavara, puiset elementit, ikkunat, puurakentamisen suunnittelupalvelut, erilaiset rakenteet.

Lue lisää

Yhteystiedot

Hankkeet 

Woodpolis2020:

Regis Rouge-Oikarinen
Projektipäällikkö
Kivikatu 2, 88900 Kuhmo
040 6755 402  
regis.rouge-oikarinen(at)woodpolis.fi

 

Kirjautuminen

7682

VipuvoimaaEU 2014 2020 rgb

36

kuhmo logo2