b referenssit

sunnuntai, 23 kesäkuu 2013 10:02

Papinpelto, Rauma, 2013

Woodpoliksen ympärille koottu verkosto voitti Rauman kaupungin järjestämän Papinpellon tontinvarauskilpailun. Tulos julkistettiin keskiviikkona 28.3.2012 Vantaalla tiedekeskus Heurekassa pidetyssä puurakentamisen RoadShow -seminaarissa. Kilpailutyön tekemisestä vastanneen Pro ECo -hankkeen projektinjohtaja Kyösti Heino arvioi kohteen taloudelliseksi arvoksi yli 60 milj. euroa.

Rauman Papinpellolle nousee 2-5 -kerroksisten puukerrostalojen alue. Papinpellon alueen koko on 5,3 hehtaaria, johon kaavaillaan rakennettavan kahdessa eri vaiheessa asuntoja noin 400 asukkaalle. Rakentamisen arvioitu laajuus on noin 20 000 k-m2.

Arkkitehtinä toiminut Kimmo Lylykangas pyrki kilpailutyössään onnistuneesti jatkamaan vanhan Puu Rauman perinteitä tulevaisuuden rakentamisen keinoin ja hengessä.

Papinpellon kohteen päätoteuttaja on Rakennusliike Halonen Oy kumppaninaan Kuhmon Puuelementti Oy. Alueen rakentamiseen tähdätään tontinluovutuskilpailun ratkettua ja asemakaavan valmistumisen jälkeen tämän vuoden aikana.

Woodpolis on aiemmin osallistunut vastaaviin kilpailuihin muun muassa Helsingin Honkasuolla ja Hämeenlinnan Poltinaholla. Poltinahon kohde on parhaillaan toteutuksessa ja Helsingin Honkasuon rakentaminen käynnistyy tänä tai ensi vuonna. Honkasuon toteutuksessa ollaan reilu vuosi alun perin arvioitua aikataulua jäljessä, mikä johtuu siitä, että Helsingin kaupungin kaavoitus on edennyt ennakoitua hitaammin.

Yksityiskohtaisempia tietoja Papinpellon kohteesta voi lukea kilpailunjärjestäjän tiedotteesta

Luettu 1116 kertaa
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Isokuusi, Tampere, 2013 Honkasuo, Helsinki, 2012 »

Tapahtumakalenteri

 

 

 

nuoli vasen

PUUTUOTEKLUSTERI

Puutuoteteollisuuden ja Woodpolis puutuoteklusterialueen systemaattinen kehittäminen ovat Kuhmon kaupungin pitkäaikaisia tavoitteita.

Yritystoiminta on suuntautunut palvelemaan hyvin monipuolisesti rakentamisen tarpeita. Tuotteet ovat: sahatavara, CLT-levyt, taso- ja tilaelementit, hirsitalot, höylätavara, puiset elementit, ikkunat, puurakentamisen suunnittelupalvelut, erilaiset rakenteet.

Lue lisää

Yhteystiedot

Hankkeet 

Woodpolis2020:

Regis Rouge-Oikarinen
Projektipäällikkö
Kivikatu 2, 88900 Kuhmo
040 6755 402  
regis.rouge-oikarinen(at)woodpolis.fi

 

Haku

Kirjautuminen

7682

VipuvoimaaEU 2014 2020 rgb

36

kuhmo logo2