Woodpolis

Woodpolis

Mikä on Woodpolis?

Woodpolis on Kuhmon kaupungin puurakentamisen kehittämistoimintaa ja oppimisympäristön ylläpitämistä edistävä asiantuntijaorganisaatio. Tehtävämme on edistää puutuoteteollisuuden yritystoimintaa kehittämällä puurakentamisen välijalostuksen innovaatioita yhdessä yritysten sekä muiden kumppaneiden kanssa.

Toimimme valtakunnallisessa kärkijoukossa ekologisen rakentamisen innovaatioiden kehittämisessä. Järjestämme puutuotealan ja -rakentamisen koulutuksia itse ja yhdessä oppilaitosten kanssa.

Woodpoliksen historia lyhyesti

Woodpoliksen juuret ovat laadukkaassa kainuulaisessa raaka-aineessa, kehittyvissä yrityksissä ja kaupungin pitkäjänteisessä kehittämistyössä. Kuhmon kaupunki perusti vuonna 1992 Kainuun Puualan Kehityskeskuksen (KPKK), jonka toimintaa Woodpolis on jatkanut 2000-luvun alusta alkaen.

Referenssikohteet

Olemme toteuttaneet yhteistyökumppaneiden kanssa yli 200 erilaista koulutus- ja tuotekehitysprojektia. Katso lisää: referenssikohteet

 

Puutuoteklusteri

Puutuoteteollisuuden ja Woodpolis puutuoteklusterialueen systemaattinen kehittäminen ovat Kuhmon kaupungin pitkäaikaisia tavoitteita.

Yritystoiminta on suuntautunut palvelemaan hyvin monipuolisesti rakentamisen tarpeita. Tuotteet ovat: sahatavara, CLT-levyt, taso- ja tilaelementit, hirsitalot, höylätavara, puiset elementit, ikkunat, puurakentamisen suunnittelupalvelut, erilaiset rakenteet.

Tutustu yrityksiin
Puutuoteklusteri